Thursday, May 5, 2011

salah ke 'saya takut kucing'? -.-'

Hampir setiap hari asek jumpa kucing. tak pernah lapang dada apabila nampak kucing berkeliaran.
Iye, saya takut kucing. SO WHAT? kenapa mesti KETAWAKAN orang yang FOBIA KUCING!!
KNP MESTI KENA 'KETAWAKAN' TANPA 'PROTECT' SESEORANG ITU?? Mungkin setiap manusia ada kisah silam yang berlaku keatas mereka kan? Iya, same goes to me. ade kejadian yang berlaku pada saya 15 tahun yang lalu/lepas. Masa tuh umur baru 5 tahun,baru nak kenal kehidupan harian, baru nak kenal things, baru nak belajar sesuatu yang baru. Kejadian last pegang kucing, hari ape? lupa. tak ingat. Yang pastinya di rumah atuk n nenek. Saya cuma PEGANG sambil ANGKATNYA SAHAJA! tak lebih, saya tak tahu apa salah saya pada kucing tersebut, dgn sewenang-wenangnya dia MENCAKARI saya, dan saya automatically MENCAMPAKNYA dari PEGANGAN! errrr.......... Lepas tuh menangis/melalak,meminta seluruh keluarga memujuk. erk? SAKIT TAU!!!!!! Start dpd tuh, saya takut gila/hampir setengah mati/macam orang lari marathon un ada kalau kucing ade disebelah untuk minta dibelai atau ape2 lah. 

dan ada juga lah kawan-kawan yang tidak memahami. starting i'm in form 1- 5 , masuk matrik,masuk Universiti. asek nak KENAKAN JEP! Dulu tyme SEKOLAH, ade lahh orang2 yang tak prikemanusiaan letakkan kucing kat atas kasut sekolah saya, masa tuh saya nak keluar dari surau. then saya digelakkan oleh segerombolan orang2 yang ada disitu. :( nak ikutkan oke fine! I AM ASHAMED! am i cry? no im not! rilex2 jep pun. mgkn mereka cuma nak bergurau. saya x keysah lah, even ditertawakan oleh sekian umat manusia disitu. tapi ade lagi kejadian, ade yang campak kucing tuh kat atas badan saya. errr.... oke!! i am too scare! kalau boley nak meroyan! mmg saya marah gile bile ade orang buat camtuh! tapi mgkn mereka2 x perasan yang saya nih mmg marah! dorang cme buat bodoh jep. hampir setiap hari saya menangis memikirkan kenapa mereka tak memahami langsung! tak boleh ke protect!!! erm. asek kenakan jep. depa ingat "aku nih sesuka hati nak menggewdix takut2 kucing"!!!! aduhai. :(

Tak kurang hebatnya bila di MATRIK! sejak mereka tau saya TAKUT KUCING! bile ade kucing jep, saya dah gelabah.mulalah gelak ramai2. tanpa menghalau. ada lahh yang menghalau. :) thanx to them yang protecting me. ade jugak yang kata "DENGAN KUCING PUN TAKUT!!!" erk? korang tak tahu apa yang berlaku. kenapa saya takut. apa yang membuatkan saya takut. erm. ade juga 1 awi tuh. semua pelajar tyme tuh tadek dah kat CAFE. saya pi makan sorang2. breakfast. tgh syok makan tetiba ade sekor kucing nih lompat2 kat setiap meja, dari tempat yang jauh, sehinggalah meja disebelah saya. kucing uh pandang jep! pandang ngn pandangan yang tajam! tup2 kena sergah! die melompat n berada betul2 depan saya. YA ALLAH! hanya tuhan jep tau betapa berderaunya jantung saya. betapa berpeluhnya saya, betapa gugupnya saya. erm. makanan tuh un baru jep nak melantak. lapar kut! tak jadi makan. sempat capai air tuk berlari ke meja lain. oke! abang2 kat cafe uh gelak guling2. :( :( malu bukan kepalang. ade lahh sorang abang nih, amek kucing uh pukul kepala kucing uh. tatau sebab ape. pas abez minum air. saye twos blah dari cafe uh. sdey gile. ingat nk makan puas2.tp x puas sbb kucing uh yang makan. :(

Di universiti? erk? erm. mungkin tiada lagi yang dok kenakan saya. tapi bila kucing uh dekat, saya akan suh halau. agak lambat sikit mereka2 nak halau. saya tak boleh nak makan kalau kucing uh ade kat sebelah. sbb saya akan tgk jep. apa yang die nak buat selepas tuh! sbb mne lahh tau die nak lompat ke ape ke... aduhai. 
saya cuma nak kata 'TOLONGLAH PROTECT TAPI BUKAN KETAWA' PLEASE!!!! saya da tak tahan. asyik2 kena ketawa, asyik2 kena ketawa. U all ingat saya nih making a joke ke depan u all. menggewdix sana, menggewdix sini. dok teriak takut kucing? ape? erm. ntah lah. tatau lah.. tapi mmglah ade yang cakap "TENGOK MUKA JEP GANAZ TAPI PENAKUT KUCING" ... whatever.,.. malas nak pikir. 

Salah ke saya takut kucing? salah ke? salah ke? tak boleh ke MEMAHAMI! sedikit jep. n 'PROTECT' sikit jep! tanpa 'KETAWAKAN'. erm. iye, mgkin saya selalu buat JAHAT ngn orang then tetiba bile saya terkena semua benda2 nih. orang mungkin akan ketawakan balik. balas balik apa yang saya dah lakukan kat orang. erm. redha terima kenyataan. Mana-mana yang saya pi, xkiralah kat restoran ke apa ke kalau ade kucing saya akan MELOMPAT/MELATAH. tyme tuh lahh orang kiri kanan akan MENTERTAWAKAN saya! :'( 


Saya tak minta untuk takut ngan kucing, saya tak minta untuk saya takut ngn binatang peliharaan yang mungkin comel, gebu tuh. tapi saya da FOBIA! n saya tak tahu camna caranya tok saya hindari/lupakan perkara tuh n mula memegang n sayang kucing tuh semula. kalau masa boleh diputarkan balik ke 15 tahun yang lalu/lepas, saya taknak takut2 kucing! sebab rasa rugi bila kita x dapat belai kucing yang gebu tuh. tapi saya memang x boleh pegang kucing. Allergic Asthma.. kalau x caya, sila tanya family saya. saya akan mudah bersin n sesak nafas ngn bulu kucing. 
Saya minta maaf kalau saya tersilap kata, terlancang bahasa. segala yang 'TER'. tapi inilah luahan hati saya yang saya pendamkan sejak lama dahulu. sekarang nih, saya harap anda tolonglah memahami n cuba berikan sedikit perlindungan ke atas diri saya. :( :( itu aja yang saya minta. saya tak minta benda lain. tapi tolonglah FAHAM! yang saya FOBIA ngn KUCING! Assalamualaikum. =.='

6 comments:

ⒸⒾⓀ ⓏⓄⓂⒷⒾⒺ said...

okeyp..!
i will protect u.. ngeee...(^^)V

shahidah halim said...

cik zombie: ekekekek... thanx.... ekekek... luv ya.... ;) ;)
<3 <3 <3 heeee,,,, ;)

SHEzuka said...

engt tak kat matrik malam masa makan makanan ayam mas free tu?? itu lagi ko terkejut gle ttbe kucing melompat sebelah kerusi ko. emma ngn ko lari 500 meter dr tempat kte duduk. hee..

Shahidah Aishiteru said...

sher... Hahahah.... igt sangat.... hahah... kucing uh lompat kat atas badan ema kut! wakakaka.... berlari2 kte... hahah.... ko lagi lahh.. sambil bawak makanan... whahaha.. lawak gile... HAHA...

afidah ibrahim said...

ok...tp ida klu ko x layan kucing dye x pegi kat ko,,,sb tu aku slalu cakap buat x tau jer...nnti dye pun wat x kan kacau ko...

Shahidah Aishiteru said...

afidah... ala..... ko slalu tanak halaukan.. hukhuk.... gelabah kut aku tgk kucing uh... :(