Saturday, December 4, 2010

dilemma. :((

susahnye nak pilih jalan hidup yg terbaik buat diri kita. hurm..
 byk bnde yg nak dipikirkan. 
bak kate my lecturer 'welcome to the real world'.. hurm.. 
dilemma nye jika kita x tao nak buat pilihan yang erbaik buat diri kite. adehh...
 kenapa lahh ianye berlaku pada diri sye?? huwaaaaa... tension3!
byk bnde kne pikir..
 x guna juga klu kte bazirkan duit kat tempat yang x menjamin masa depan kita kan??
tapi kalau prosedur nak keluar tuh senang, 
dah lme sye pilih yang terbaik.. tapi susah benar..
 kena jumpa dekan lah, naik canselor lah, 
apelahhh sume uh kne pikir. PTPTN lagi kne pikir, huuuu... adehhh... 
kalau pindah gak.. kena tinggalkan kengkawan... nad, ana, kak ika, nora, kak mai, kak fifi, anis, kak madi, madiha, dyend, afidah and him also n ramai lagi.. hahaha.... takpe2.. hal lelaki kite tulakk tepi, kite pegi utk mase depan kte kan?? hurm.. 
tapi tuh lahhh byk bnde kena buat..
 haishh.. buleyy x klu blahh mcm tuh jek?? heee... 
x yh buat surat keluar.. heee... x yah berurusan ngn admin.. haha.. 
berambus jekkk... heee.. bukan kte yang bayar duet ke??
 sukati kte r nak blaja katne kte suka kan?? hahaha...
 kejam nye.. heee.. byknye nak pikir isu duit lagi..
 cian family, kne bayar duit itu duit ini,
 tapi klu aku stay, blm menjamin mse depan aku pn kat sne?? 
huuu.. kenapa lahh coz aku nih x diiktiraf lagi ye??? 
daftar MQA pn tidak lagi... huwargh..
 x kesah lahh U aku skunk dah tangga yang ke berapa tapi klu coz uh x diiktiraf x gune juga an?? hurm..
andai ditakdirkan aku bakal pindah,
 hopefully aku buleyy score di tepat yang baru nih..
tempat nye pn dekat jek ngn johor.. takde lahh aku dok 12 jam dalam bas.. 
tok sampai ke johor bahru an?? hee..
adehh. tapi bile dipikir2kan balik terasa sayang n klu aku dapat perform kat tempat baru nih ok juga, tp klu x dpt perform kat tmpt baru nih??
 serupa aku takyah pindah, just stay jek kan?? hurm..
peningnye... sakit kepala memikirkannya... adehhhh... 

Kalau ada sumur diladang,
boleh kita menuai padi,
kalau ada umur yang panjang,
boleh kita berjumpa lagi.

2 comments:

Mohd Azdn Jaafar said...

situasi aku pon macam ni jugak ari tu.. beza die, aku da hantar surat berhenti.. haha

shahidah halim said...

hahah.... nsb baek aku cme tnye ptptn jekk.. heheh.. :D :D